perjantai 31. lokakuuta 2008

Yhdistäkäämme sisäpihat!


Noin vuosi sitten taloyhtiömme yhtiökokouksen päätteeksi eräs naapurini rohkeni kertoa "utopistisesta unelmastaan" yhteisestä korttelipihasta. Kuinka mukavaa oliskaan, jos koko korttelimme nykyisin aidoilla erotetut sisäpihat olisi yhdistetty yhdeksi rauhaisaksi kaupunkipuistoksi korttelin asukkaille. Pidin ehdotusta erinomaisena ja aloin selvitystyöhön.

Alkuun minua auttoivat korttelipihoista valtuustoaloitteen tehnyt kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistö ja Kaupunkisuunnitteluvirastossa Ullanlinnan kaava-asioista vastaava Arja Kasanen. Kaupunkisuunnitteluvirastosta sain kaikkien korttelin taloyhtiöiden isännöitsijöiden osoitteet ja korttelin pohjakartan (karttoja löytyy hyvin myös Igglon sivuilta Ja Kaupungin paikkatietopalvelusta). Lainasin myös kaksi asiaa käsittelevää kirjaa: Vihreä asfaltti ja Pihoja Ihmisille.

Innostukseni hiipui muunmuassa työkiireiden alla, mutta erityisen lannistavaa oli, kun kuvittelin olevani yhden naapurini kanssa lähes ainoa ihminen, joka tällaista ideaa elättelee. Kahdella sanalla sanoen, usko loppui.

Vuoden alussa naamakirjaan ilmestyi ryhmä nimeltä Yhdistäkää sisäpihat!. Nyt ryhmässä on yli 400 jäsentä ja ryhmän perustaja Jaska Lehtonen on esiintynyt mm. ympäristöjärjestö Dodon Megapolis 2023 tapahtumassa. Ryhmän sivuilla monet hämmästelivät jäsenmäärää ja aktiivista keskustelua yksi jos toinenkin toisteli sitä, kuinka oli aina luullut olevansa yksin oman korttelipihaunelmansa kanssa. Löydettyäni samanhenkisiä ihmisiä verkosta palasi uskoni hankkeeseen. Ehkä minun lapseni joskus voivat leikkiä isolla, vihreällä ja silti turvallisella korttelipihalla.

Perustin tämän blogin, kartuttaakseni korttelipihoihin liittyvää tietoutta yhteen paikkaan, jossa se on myös ei-naamakirjalaisten nähtävillä. Mukaan kirjoittamaan pääsee lähettämällä meiliä osoitteeseen: antti.poikola |at| gmail.com

Ei kommentteja: